Resan går från Mexiko City och aztekernas högborg via oslagbara naturvyer till mayakulturens fascinerande djungelstäder. På pyramidfronten undersöks såväl Mexikos mest besökta sevärdhet, pyramidområdet Teotihuacán, som ett av de sju nya underverken, Chichen Itza.

Under färden provas traditionella maträtter och drycker från de olika regionerna som passeras. Tortillans bakgrund, hemligheten med såsen moles 30 ingredienser, hur choklad framställs och tillverkningsprocessen för mescal är exempel på matnyttiga kunskaper som förvärvas längs vägen. Månadens resa avslutas med några dagars avkoppling i Cancún på Yucatánhalvön vid Karibiska havet.

– Det som är speciellt på denna rundresa är att vi får en spännande inblick i indiankulturen då vi bl.a. får besöka två olika indianfamiljer. Den första familjen, i landskapet Chiapas, visar oss hur man tillagar tamales som är knyten av majsdeg med fyllning inslagna i majskolvsblad. I Yucatán visar en mayafamilj sitt vardagsliv och traditionella mayarätter tillreds med grödor som de själva odlat säger Catrin Cronvall, produktchef på Solresor

Flyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn med KLM till Mexiko City via Amsterdam. Inrikesflyg från Cancún till Mexiko City. Pris från 23 185 kr för del i dubbelrum. Inkluderat i resan är transfers och stadsrundturer med svensktalande färdledare och engelsktalande lokalguide.