Redan idag spenderar över 100 000 nordbor årligen sin semester på något av de RIU-hotell som finns runt om i världen. Fritidsresor plockar nu in 46 av dem i sitt utbud.

– RIU står för tradition, service och unika matupplevelser, säger Mathias Bergendahl på Fritidsresors informationsavdelning.

RIU-hotellen har alltid stora poolområden, många faciliteter och en eller flera restauranger. Stil och prisnivå varierar från mellanklass till lyx – gemensamt är den omtänksamma personalen och satsningen på matupplevelser.

– Den familjeägda hotellkedjan har förstått att semesterkänslan hänger på detaljerna och den filosofin har gjort RIU till ett av världens ledande hotellföretag, säger Mathias Bergendahl.

I Fritidsresors program finns 46 RIU-hotell i Bulgarien, Dominikanska republiken, Ibiza, Jamaica, Kanarieöarna, Kap Verde, Madeira, Mauritius, Mexico och Turkiet.

Alla RIU-hotell har samma fokus på service, måltider och skön solsemester. På RIU Clubhotel finns mycket att göra i form av poolgympa, träningspass, konstateljé, internationella barnklubbar och kvällsunderhållning. På femstjärniga RIU Palace väntar semesterboende med högsta standard och komfort.