Ön Cozumel är framför allt känd för sin fantastiska dykning och snorkling. Här finns många små korallrev där man kan få se allt från papegojfiskar till havssköldpaddor. Många som besökt Cozumel brukar berätta om de spektakulära smaragdgröna färgerna i havet.

På ön erbjuds även ett stort utbud av aktiviteter som dykning, triathlon, cykling, kitesurfing, windsurfing, parasailing, tennis mm. Det finns även en vattenpark på ön – Playa Mia. Önskar man en alldeles egen strandremsa ska man bege sig till öns östra sida där det går att vara alldeles ensam på många platser.

– Vings hotell ligger vid havet och vetter mot fantastiska stränder och med bra faciliteter. Här kan man ha en riktig hotellsemester och bara ta det lugnt, eller så kan man vara aktiv och cykla längs de fina cykelvägarna, ägna sig åt olika vattenaktiviteter och njuta av allt Cozumel erbjuder, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Hela ön bjuder på en lugn och avslappnad atmosfär. I huvudorten San Miguel erbjuds ett lagom stort utbud av butiker och restauranger med generellt ganska låga priser. Dagtid besöks Cozumel av väldigt många turister från de många kryssningsfartyg som lägger till utanför ön men på kvällen är det lugnt och fridfullt. Även om de amerikanska influenserna är tydliga har San Miguel också lyckats bevara en hel del av sin lokala charm och beger man sig in i de äldre kvarteren är det gott om Mexikanska restauranger som serverar fantastiskt lokalt kök.

För den kulturintresserade finns det också en hel del att hämta. Bland annat kan man besöka resterna av flera små mayastäder från den tid då mayaindianernas kultur blomstrade på ön. Flera av byggnaderna har dessutom restaurerats på senare tid. På öns norra sida finns en gammal ruinplats med mindre tempelruiner. Men den som vill se de största tempelruinerna bör bege sig till Chichen Itza eller Coba på fastlandet.

Vings resor går från Stockholm under perioden november till mars och från Köpenhamn under perioden december till mars. Flygtiden till Cancun är 12 timmar från Stockholm. Det går även att kombinera Cozumel med Playa del Carmen veckovis. Ving erbjuder tre hotell på Cozumel på den västra sidan, alla är 4 eller 4+ vingade och passar både barn och vuxna.